top of page

Hjemmeopgave 2023

 

 

LYS I MØRKET

 

 

Her er hjemmeopgaven til optagelse på Visuel HF i 2023:
Du skal visuelt fremstille de tanker, du får, når du hører begrebet LYS I MØRKET.


Det kan være en visualisering af noget som du selv, eller nogen du kender, har oplevet; noget du har hørt om; eller de tanker eller den følelse, der umiddelbart og frit popper op i dig, når du hører begrebet LYS I MØRKET.

Ingen fortolkning eller tanke er rigtig eller forkert - vi er blot interesserede i at se, hvordan du benytter dine visuelle færdigheder til at løse opgaven.

 

Om opgaven:

 

Du bestemmer selv, hvordan du visualiserer. Det kan eksempelvis være en tegneserie, en billedcollage, en fotoserie, en skulptur, en installation, en video, en animation, et maleri osv.
Og det kan være abstrakt eller konkret, som du bedst udtrykker de du vil.

Et godt råd: Beskriv det du synes er mest spændende eller interessant!

 

Måske kan nogle af disse spørgsmål hjælpe dig i gang:

 

 • Hvordan kan du helt konkret visualisere begrebet LYS I MØRKET?

 • Hvordan kan du abstrakt visualisere begrebet LYS I MØRKET?

 • Hvilket medie eller materiale vil bedst kunne illustrere LYS I MØRKET?

 • Hvordan kan nogen eller noget være LYS I MØRKET i overført betydning?

 • Kan et menneske eller en gruppe mennesker være LYS I MØRKET?

 • Kan en oplevelse eller erfaring være LYS I MØRKET?

 • Hvilke følelser og tanker vækker hhv. LYS og MØRKE i dig?

 • Er LYS altid positivt og MØRKE negativt?

 • Hvad kan man opleve i hhv. LYS og MØRKE?


Det er på ingen måde et krav, at du svarer på disse spørgsmål – du behøver faktisk slet ikke svare på et eneste af dem. Det vigtigste er, at du visualiserer dine personlige refleksioner over begrebet LYS I MØRKET.

Hvordan skal opgaven afleveres?

Du skal aflevere din hjemmeopgave som PDF med aktive links til eventuelle film, animationer og lignende. Du kan fx opsætte din besvarelse i Word, Power Point eller InDesign og overføre den til PDF.


Alle opsætningsformater accepteres, så længe de efterfølgende gemmes som en PDF med aktive links. Husk at tjekke alle links inden du uploader!

 

PDF'en med din besvarelse uploades senest mandag d. 27. marts 2023 kl. 12.00 i SurveyXact: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=D7A1CPHESNCP  
 

Titlen på din PDF skal være VHF hjemmeopgave 2023, efterfulgt af dit fulde navn.

 

Hvis du f.eks. producerer fysiske genstande, skal de dokumenteres digitalt gennem foto eller video, og hvis du tegner analogt, skal tegningerne scannes ind eller affotograferes, så de kan vises i PDF'en.

 

 

PDF'en skal indeholde:

 • En kort tekstbeskrivelse af dig selv med et billede, din mailadresse og telefonnummer (ca. ½ A4 side).

 • En kort tekstbeskrivelse af din visuelle hjemmeopgave (ca. ½ A4 side)

 • Din visuelle hjemmeopgave.

 • En lille portfolio med minimum 5 og maksimum 30 visuelle produkter, som du selv har lavet. Det kan være skitser, færdige tegninger, film, fotografier, små animationer og lignende.
  Produkterne skal være klart adskilte fra selve hjemmeopgaven.
  Har du lavet et eller flere af de visuelle produkter sammen med andre, skal det klart fremgå, hvad din rolle har været i processen.

 

Afleveringsfrist:

Senest mandag d. 27. marts 2023 kl.12.00 skal vi modtage din PDF.
SurveyXact sender dig en automatisk genereret mail, når din aflevering er modtaget.
Hold øje med, at du modtager den!

 

Optagelsessamtale:

 

Som ansøger til Visuel HF skulle du gerne have modtaget et brev fra Viborg Gymnasium med dato og tidspunkt for optagelsessamtalen - tjek din e-boks.

Alle samtaler ligger i hverdagene 28.-31. marts 2023 - BEMÆRK, samtalerne er af ministerielle grunde fremrykket i forhold til tidligere udmeldte datoer!

Til samtalen vil vi snakke om din hjemmeopgave og portfolio samt lære dig lidt bedre at kende. Samtalen varer ca. 20-25 min.

​Du kan selv vælge, om du vil møde fysisk op til samtale på The Animation Workshop i Viborg, eller du foretrækker at afvikle samtalen virtuelt via ZOOM.

Når du uploader din besvarelse i SurveyXact, bliver du samtidig spurgt om, hvorvidt du ønsker at møde fysisk op til samtale på The Animation Workshop i Viborg, eller om du ønsker at gennemføre samtalen digitalt.

Vi vil rigtig gerne møde dig fysisk, men har naturligvis forståelse for, hvis du fx bor langt væk fra Viborg og derfor gerne vil holde samtalen online. Men besøger du os på The Animation Workshop, kan du jo også snuse til lidt til stemningen på skolen.
Om du vælger en fysisk eller virtuel samtale vil ikke få indflydelse på, om du bliver optaget eller ej.

 

Møder du fysisk op til samtale, finder du os på Kasernevej 7, 8800 Viborg (find den rigtige bygning i Google Maps). Vælg midterdøren i bygningen, og tag trappen op til 1. sal.
Vi skilter tydeligt med hvilket lokale, samtalerne foregår i, og sætter et par stole op på gangen, hvor du kan vente, til du bliver hentet ind i mødelokalet K7.

Ønsker du at gennemføre samtalen virtuelt, sender vi dig umiddelbart efter afleveringen af hjemmeopgaven et ZOOM-link, som du skal følge.
Du skal være opmærksom på, at du først bliver lukket ind i et virtuelt venterum, hvor du kommer til at sidde lidt alene og vente. Vi lukker dig ind, når vi er klar. Samtalen kan blive 5-10 minutter forsinket, så der er ikke noget galt, hvis du ikke bliver kaldt ind præcis på klokkeslættet.

Uanset om du vælger en personlig eller en virtuel samtale, vil samtalen alene være med dig uden dine forældre, kæreste eller venner, men de er naturligvis altid velkomne til at vente udenfor lokalet imens.


Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med hjemmeopgaven og glæder os til at se din besvarelse og møde dig til en samtale!


Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte studiekoordinator for Visuel HF på The Animation Workshop, Charlotte Aaby på chaa@via.dk eller tlf. 89 55 49 48.

bottom of page