top of page

Tegning:

Wiliam Smed / årg. 2012

 

Skolerne:

 

At være elev på to skoler

 

Undervisningen på 3-årig Visuel HF er delt i to – den almindelige HF-undervisning og det visuelle grundforløb. Derfor foregår undervisningen også to steder – på Viborg Gymnasium på Skaldehøjvej, samt på The Animation Workshop på Kasernevej. Du bliver derfor elev på to skoler på én gang og kommer dermed til at være i to studiemiljøer samtidigt. 

 

De to skoler ligger begge i Viborg inden for cykelafstand af hinanden, men du kan også tage en bybus mellem skolerne. Du kommer til at gå i en klasse, hvor alle har valgt Visuel HF, hvilket gør, at I alle kan følges ad gennem de tre år. 

 
The Animation Workshop

 

Studielivet på The Animation Workshop er unikt. Det vil du opleve, når du har undervisning på den visuelle grunduddannelse, som ligger på The Animation Workshop på den gamle Viborg Kaserne. Her vil du støde på tegneskolestuderende, studerende på vores bacheloruddannelser i karakteranimation, computer graphics art og graphic storytelling, gæstelærere fra både Pixar, Dreamworks og danske animationsstudier, og du vil hurtigt kunne fornemme den specielle kreative ånd, som er til stede i alle hjørner af skolen. I skolens åbne værksted, Open Workshop, arbejder nye og etablerede kunstnere med deres egne projekter, og de studerende hjælper ofte til. Der er liv i de gamle bygninger næsten døgnet rundt, og der er både tid og plads til koncentration, fordybelse, kreativitet og skæve tanker. 

 

De studerende på The Animation Workshop kan også deltage i et såkaldt ”Soft value” program efter skoletid, som indeholder forskellige fysiske aktiviteter, filmaftener, aften-tegnekurser, korsang og en helt masse andet. 

 

Viborg Gymnasium

 

På VG er der et spændende og levende skolemiljø. Det består dels af højt kvalificeret undervisning og dels en række aktiviteter af mere kreativ og social karakter, f.eks. caféer, fester, morgensamlinger med forskellig underholdning, foredrag etc. Læs mere om studiemiljøet på Viborg Gymnasium her

bottom of page